Houtense Judoka´s strijden op NK -15 jaar

Ron van Lamoen schreef een uitgebreid verslag van het NK -15 jaar:

foto NKOp zaterdag 8 maart jl was het dan zover voor 4 Houtense Judoka’s van Judovereniging Groot Houten: het Nederlands Kampioenschap -15 jaar.
Lars v/d Burg (-60kg), Aron van Kesteren (-55kg), Goos Stam (-46kg) en Johnathan Gefferie (-34kg) hadden zich twee weken geleden tijdens de districtkampioenschappen geplaatst voor dit NK.
Lars, Aron en Goos moesten als eerste aantreden. In de eerste partij van allen kon je zien dat ze nog een beetje gespannen waren. Aron was diegene de al snel zelfverzekerd judo liet zien en zijn partij overtuigend won. Ook Lars wist zijn eerste partij te winnen.
Goos kon zijn ritme niet vinden en wist zijn partij niet winnend af te sluiten. Aron was zeer sterk in zijn tweede partij en wist deze ook met een vol punt te winnen waardoor hij in de kwartfinale terecht kwam.
Lars begon goed aan de tweede partij. Overtuigend en controlerend, alleen wist hij dit niet vast te houden waardoor hij de partij verloor. Goos was wel in zijn tweede partij bij de les, alleen bleef de pakkingcontrole nog iets te wensen over. Met een mooie score en een houdgreep won Goos zijn partij. Aron stond in de kwart finale tegen een goede tegenstander. Na wat tips stapte hij weer vol zelfvertrouwen de mat op. De partij verliep goed. Aron had controle op zijn tegenstander en wist zijn aanvallen te pareren. Met een goede aanval scoorde Aron een yuko. Het leek nu een kwestie van goed uit judoën, want met nog 40 sec op de klok leek de halve finale binnen. Helaas wilde Aron nog een aanval maken, welke niet goed getimed was. Hierdoor liep hij tegen een straf op. Daarop volgend scoorde zijn tegenstander ook een yuko en verloor Aron vanwege de straf de partij.
Lars was door zijn verlies gebrand om de derde partij te winnen en dat deed hij dan ook overtuigend met een ippon (vol punt) De derde partij van Goos verliep zoals zijn eerste, geen goede pakking en te veel meelopen met de tegenstander waardoor deze kon score en de partij te winnen. Goos was uitgeschakeld. Aron wist in zijn herkansing niet meer zijn niveau van de eerste drie partijen te halen, mede door een lichtte verrekking in de rug die hij had opgelopen in de derde partij. Aron was helaas uitgeschakeld. Ook Lars was licht geblesseerd aan zijn schouder, die ook opspeelde in zijn vierde partij. Lars probeerde het wel maar kon niet voorkomen dat zijn tegenstander de partij won. Ondanks de uitschakeling van Aron, Goos en Lars konden ze met een tevredenheid terug kijken op hun eerste NK.
In de middag was het de beurt aan Johnathan Gefferie, die een zware loting had met zijn plaats in de poule! Met ook een onwennig begin werd het een spannende partij waarbij de tegenstander steeds een stapje eerder was dan Johnathan. Toch wist Johnathan deze steeds te pareren. Met een aanval van Johnathan wist zijn tegenstander deze over te nemen met een worp en won hierdoor de partij. Na deze verliespartij wist Jonathan met 4 partijen achter elkaar te winnen. Binnen 30 minuten was hij dicht bij de finale om de derde plaats. In de vijfde partij kreeg Johnathan een sterk tactische judoka tegen over zich. Met veel overtuiging ging hij de mat op. De partij ging gelijk op. Johnathan plaatste een goede aanval maar zijn tegenstander wist deze toch over te nemen en scoorde een yuko. Jonathan bleef aanvallen maar kon geen score maken. Bijna in de laatste 10 sec maakte Jonathan een mooie schouderworp op twee knieën waarbij zijn tegenstander bleek te worden geworpen maar deze net nog kon blokkeren. Johnathan was uitgeschakeld maar ook hij kon op zijn eerste NK tevreden terug kijken. “Volgend jaar ben ik er weer bij!” zei hij.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Groot Houten. Bookmark de permalink .