Rode slippentoernooi was een succes!

Op zaterdag 7 februari werd in sporthal Den Oord het rodeslippentoernooi gehouden voor de beginnende judoka’s van Judovereniging Groot Houten. Er waren 52 judoka’s die deze dag op de mat kwamen.rode slip foto

Voorafgaand aan het toernooi waren de judoka’s gewogen en werden daarop ingedeeld bij hun leeftijdsgenoten. De judoka’s waren zo ingedeeld dat ze 4 tot 5 wedstrijden konden doen.

Als eerste werd er begonnen met het examen waarbij de judoka’s moesten laten zien of ze konden valbreken en of ze kanteltechnieken en judoworpen wisten. Onder het toeziend oog van de examinatoren Ron van Lamoen, Sander Mackaaij en Martijn Meijer deden alle judoka’s hun uiterste best om het zo goed mogelijk te laten zien.

Na afloop van het examen gaf Ivo Klinkenberg(bondsscheidsrechter) uitleg over wat er allemaal gebeurt bij judowedstrijden. Hoe is de puntentelling, wat zijn de tekens van de scheidsrechter, wat mag wel en niet tijdens een judowedstrijd? De judoka’s luisterden aandachtig en ook de vele meegekomen ouders wilden het allemaal graag weten. Nadat Ivo klaar was met zijn uitleg begonnen de wedstrijdjes.

De wedstrijden waren soms heel spannend en de judoka’s deden hun uiterste best om hun partij te winnen. Voor sommigen was het wel erg spannend en zij moesten eerst nog even wennen. Ook de ouders genoten met volle teugen van hun judoënde kinderen.

De meeste judoka’s van de wedstrijdploeg hielpen mee om verschillende taken uit te voeren, zoals scheidsrechteren, tafelschrijver en coachen! Zonder deze hulp en ook die van de overige vrijwilligers, EHBO, organisatie en catering was deze dag niet zo strak en goed verlopen.

Nadat de wedstrijden waren afgelopen werd bekend gemaakt wie er in de prijzen waren gevallen. Er werd een mooi podium neergezet waarop de prijswinnaars plaats konden nemen. Maar voordat de prijzen werden verdeeld werd er bekend gemaakt dat alle judoka’s waren geslaagd voor hun witte band. De ouders, opa’s en oma’s gaven de judoka’s een luid applaus hiervoor.

Na dit toernooi moet de rode slip van de witte band worden afgehaald. Dat is heel bijzonder, want hierna zal het niet meer voorkomen dat er een slip van de band af gaat!

Hieronder de prijswinnaars:

1ste Prijs:           Dani Krijte, Nathan Langelaar, Arend v. Kesteren, Emre Cilek, Fleur de Wijn, Gijs v. Straaten, Stef v.d. Oosterkamp, Sven v. Vulpen, Alex Wenneker, Hardy v.d. Wal en Stijn Fortuin.

2de Prijs:            Faas Musaeus, Ties Kouwen, Simon Lukasse, Ralph Groenendijk, Tom Spruit, Stan Westra, Emma v.d Linden, Meike Lemstra, Naomi v. Rooij, Kim Do en Gina Dijkstra.

3de Prijs:            Nathaniel Bouw, Lucas Hinnen, Bas Spruit, Floris Hornstra, Ilja Seleznev, Rick Verheggen, Thomas Houtkamp, Menno Wernsing, Ralph Stelling, Thomas Hinnen en Sem Booyink.

4de Prijs:            Rick Holtkamp, Vico v.d. Heijden, Rufus Reesink, David v. Oord, Tom Oosterhout, Gijs v. Breemen, Ruben Wernsing, Quint Vermeulen, Thomas Meijer, Mathies Wijers, Tim Valkenburg, Thu Do en Neline van ‘t Hof

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Groot Houten. Bookmark de permalink .