Rode slippentoernooi weer succesvol verlopen

Op zaterdag 6 februari werd in onze nieuwe Dojo het rode slippentoernooi gehouden voor de beginnende judoka’s. Er waren 39 judoka’s die deze dag op de mat kwamen.image4

De meeste judoka’s van de wedstrijdploeg hielpen mee om verschillende taken te doen zoals scheidsrechteren, tafelschrijver en coachen. Zonder deze hulp en die van de overige vrijwilligers van EHBO, Organisatie en Catering was het anders niet zo strak en goed verlopen.

Examen
Als eerste werd er begonnen met het officiële examen waarbij de judoka’s moesten image8laten zien of ze konden valbreken en of ze kanteltechnieken en judoworpen konden uitvoeren. Onder het toeziend oog van de examinatoren Alexander Eijskoot, Ron van Lamoen, Sander Mackaaij en Martijn Meijer deden alle judoka’s hun uiterste best om het zo goed mogelijk te doen.

 

Uitleg over de wedsttrijd

Na afloop van het examen gaf Ivo Klinkenberg(bondsscheidsrechter) uitleg over wat er allemaal gebeurt bij judowedstrijden. Ivo vertelde over belangrijke dingen, zoals:
• de puntentellingimage1
• wat zijn de tekens van de scheidsrechter
• wat mag wel en niet tijdens een judowedstrijd?

De judoka’s luisterden aandachtig en ook de vele meegekomen ouders wilden het graag weten. Nadat Ivo klaar was met zijn uitleg begonnen de wedstrijdjes.

Wedstrijden:

Voorafgaand aan het toernooi waren de judoka’s gewogen en werden daarop ingedeeld image2bij hun leeftijdsgenoten. De judoka’s waren zo ingedeeld dat ze 4 tot 5 wedstrijdjes konden doen. De wedstrijden waren soms heel spannend en de judoka’s deden allemaal hun uiterste best om hun partij te winnen. Voor sommigeimage (3)n was het wel heel erg spannend en zij moesten eerst nog even wennen. Gelukkig vonden de judoka’s de wedstrijden ook wel leuk en waren ze er trots op dat zij dit nu kunnen. Ook de ouders genoten met volle teugen van hun judoënde kinderen.

image9Na de wedstrijden werd bekend gemaakt dat alle judoka’s waren geslaagd voor hun witte band. De ouders, opa’s en oma’s gaven de judoka’s een luid applaus hiervoor.

Hierna werd verteld wie er in de prijzen waren gevallen. Er werd een mooi podium neergezet waarop de prijswinnaars plaats konden nemen om hun beker in ontvangst te nemen.

Prijswinnaars:
1e Pimage 11rijs:
Sep Abrahamse, Simon Peet, Robin van Dijk, Jasper Blokhuizen, Wouter-Jan Berends, Jelmer Boonstra, Thijs de Rooij, Sem Hoogendoorn, Casper Meijer.

2e Prijs:
Sem Kruijsen, Finn Thijsen, Sven van Arkel, Bernard Bosch, Daniël Hoogenwoud, Oek de Vries, Phil Vermeulen, Ben Gerstel, Pepijn van der Brom.

3e Prijs:
Stan Kassies, Levi Scholten, Timo den Ouden, Jayden van der Stam, Pepijn van image 13Oort, Han Koster, Siebe Wolters, Sytze Gerstel, Esther Valster.

4e Prijs:
Gijs Beaujaen, Laurens Hettinga, Jesse Hulshof, Joachim Hakker, Sylvester Sneijder, Bram Beaujaen, Jasper de Boer, Tristan Deijle, Jop Spithoven, Lysander Wijnands, Matteo Haring, Matthijs Westhof.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Groot Houten. Bookmark de permalink .