Irene en Johnathan naar het NK Judo-15 jaar

Op de districtskampioenschappen -15 jaar in Ede hebben twee Houtense judoka’s zich geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap (NK) Judo -15 jaar.

Johnathan wist met zijn bekende stijl al zijn partijen te winnen op overtuigende wijze. In de finale was de tegenstander een geducht opponent waar Johnathan goed en geconcentreerd tegen moest strijden. Dat was erg spannend en het was even de vraag wie er zou winnen. Maar met een mooie aanval door schouderrad-techniek behaalde Johnathan een punt. Deze score was uiteindelijk voldoende om te winnen en zo behaalde hij de eerste plaats

Irene begon dit jaar voor het eerst in de -15 jaar categorie. Het kampioenschap begon voor haar met een verlies-partij ondanks haar goede inzet. Na deze partij begon de 11 jarige Irene super sterk te judoën en wist met haar sterke pakking en een overtuigende inzet van al haar technieken de drie opeen volgende partijen te winnen. Deze uitzonderlijke prestatie leverde haar een welverdiende derde plaats op.

Jasper en Carel verloren helaas net om de derde plaats. Beide judoka’s gingen steeds beter judoën tijdens het kampioenschap maar kwamen op het einde net iets te kort. Aron en Jochem zaten in dezelfde klasse als Johnathan maar konden zich helaas niet mengen in de finales.

Johnathan en Irene mogen zaterdag aanstaande (dus 12 maart) deelnemen aan het NK -15 jaar in Apeldoorn

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Groot Houten. Bookmark de permalink .