Nieuwe clubscheidsrechters

Zaterdag werden in de dojo van Groot Houten zestien judoka’s tussen 14 en 61 jaar opgeleid tot clubscheidsrechter. Dit waren judoka’s van Groot Houten alsook van Budovereniging de Meern (BVM).

Voor de judoka’s was het leuk omdat ze in deze cursus van één middag leerden dat het zijn van (jeugd)scheidsrechter helemaal niet zo eenvoudig is. Er komt veel bij kijken. Bijkomend voordeel is dat dit waarschijnlijk meer respect voor het vak van scheidsrechter geeft. En dat is alleen maar goed.

20161015-f3 Voor Groot Houten was het leuk omdat de judoka’s nu ingezet kunnen worden als scheidsrechter bij de eigen clubwedstrijden. Het volgen van zo’n cursus zorgt er ook voor dat de judoka’s zich meer verbonden blijven voelen bij hun eigen judovereniging.

Voo20161015-f2r trainer Ron van Zelm (zelf jeugdscheidsrechter) was het leuk om voor deze enthousiaste groep judoka’s de cursus tot clubscheidsrechter te organiseren. Hij deed dit als onderdeel van zijn opleiding tot Judoleraar A. Ralf Berns was er namens de Judobond Nederland (JBN) en gaf de cursus. Ron assisteerde Ralf bij het praktijkgedeelte.

 

Aan 20161015-f5het eind van de middag kregen de deelnemers een certificaat van de JBN omdat deze cursus een officiële cursus is van de JBN is. Het viertal judoka’s dat nog te jong en/of te laag gegradueerd is, had toch toestemming van de JBN om de cursus te volgen. Zij kregen een oorkonde. Binnen de club mogen ook zij optreden als clubscheidsrechter.

Het was een geslaagde dag vol nieuwe ervaringen en nieuwe inzichten.

 

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Groot Houten. Bookmark de permalink .