Succesvol, sportief en (beetje) spannend Rodeslippen-toernooi

Zaterdag 7 oktober werd in onze Dojo in sporthal “The Dome” het Rodeslippen-toernooi gehouden voor 25 beginnende judoka’s. Voor het eerst houden we dit toernooi 2 keer per jaar, om zo ook de nieuwe instromers aan een toernooi dat voor hen geschikt is te kunnen laten meedoen.

Er werd begonnen met het examen. De judoka’s moesten laten zien dat ze konden valbreken en kanteltechnieken en judoworpen wisten. Onder het toeziend oog van de examinatoren Alexander Eijskoot, Ron van Lamoen, Sander Mackaaij en Martijn Meijer deden alle judoka’s hun uiterste best om alles zo goed mogelijk te doen.

Na afloop van het examen kregen de ouders, opa’s en oma’s en natuurlijk de judoka’s uitleg over judowedstrijden: de puntentelling, de tekens van de scheidsrechter, wat mag wel en niet tijdens een judowedstrijd. Er werd aandachtig geluisterd naar Ron zodat de judoka’s dit straks tijdens de wedstrijden zouden kunnen toepassen. Sander Mackaaij en Martijn Meijer lieten zien hoe dat wordt toegepast in een judopartijtje. Ze maakten er een mooi spektakel van!

Twee judoka’s van de wedstrijdploeg, Max en Carel, hielpen mee om taken uit te voeren zoals scheidsrechteren en tafelschrijven. Dank hiervoor.

De judoka’s waren zo ingedeeld dat ze 4 wedstrijdjes konden doen. De wedstrijden waren soms heel spannend en de judoka’s deden hun uiterste best om hun partij te winnen. Voor sommigen was het best eng en zij moesten eerst nog even wennen. Maar hierna konden ook zij prima judoën.

Voordat de prijzen werden verdeeld werd er bekend gemaakt dat alle judoka’s waren geslaagd voor hun witte band-examen. De ouders, opa’s en oma’s gaven de judoka’s een luid applaus hiervoor. Hierna werd een mooi podium neergezet voor alle prijswinnaars.

De prijswinnaars zijn:

1e Prijs:   Leona Wilgehof, Thom Supanec, Maarten de Jager, Quinten Keff en Maud Ooms.

2e Prijs:   Jasmijn Keff, Caitlin Ossendrijver, Alissa Helderman, Flip Reinke en Jana Jaspars.

3e Prijs:  Ferron Brouwer, Luca Verwoerd, Sam Jansen, Sven van den Bosch en Elin Heikens.

4e Prijs:  Frederique Mouw, Ayescha Bos, Quinn Horstman, Sibolt Kostanjski, Deryan Aslan, Nino Reinders, Sven van Rijn, Hugo Jansen, Phileine Beaujean en Jort van Doorn

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Groot Houten. Bookmark de permalink .