Bijzondere clubkampioenschappen bij GH

Zondag 11 oktober werden bij Judovereniging Groot Houten (JV Groot Houten) de clubkampioenschappen gehouden. Deze waren al in het voorjaar gepland, maar konden toen helaas door de COVID-19 maatregelen niet doorgaan.

Dit weekend konden ze gelukkig wel plaatsvinden. JV Groot Houten is van mening dat nieuwe tijden vragen om nieuwe oplossingen. Ouders/verzorgers moesten hun tablets en telefoons dus opgeladen hebben, want de wedstrijden werden via livestream getoond. Zo was er dus conform RIVM-richtlijnen geen live publiek aanwezig, maar kon iedereen de wedstrijden wel online volgen. Hierover werd naar het bestuur van JV Groot Houten door zeer veel mensen uitermate positief gereageerd.

De 28 jongste judoka’s in de leeftijdsgroep tot 8 jaar oud en de groep tot 10 jaar oud moesten al vroeg uit de veren omdat zij in de eerste groep gingen starten. Al deze judoka’s hebben goed judo laten zien en natuurlijk was er een aantal dat het allemaal best spannend vond. Gelukkig duurde dat maar even en iedereen heeft lekker gejudood. Een vrijwilliger uit de -18 (dus de leeftijdsgroep tot en met 17 jaar) met zwarte band functioneerde als scheidsrechter in de ochtendgroep. Dat is leuk voor de jongere judoka’s, want die kijken natuurlijk vol bewondering naar een judoka die in hun ogen nog niet zo oud is en die toch al een zwarte band heeft. Ook de voorzitter hielp als scheidsrechter, omdat er op het laatste moment iemand moest afzeggen. En zo liep alles toch nog heel soepel en leuk.

De middaggroep (-12, -15 en -18 jaar) hoefde pas om 12:00 te starten. Daar werd fanatiek gejudood. Helaas viel er één judoka halverwege uit doordat er een blessure op de mat was ontstaan en hij naar de EHBO moest. Verder zijn alle wedstrijden goed verlopen en waren er prachtige judotechnieken te zien die met enthousiasme werden ingezet.

Het werd een erg leuke dag en alle judoka’s gingen met een mooie en welverdiende medaille naar huis.

De gouden medailles waren voor:

Sep Abrahamsen, Filip Appels, Jesse Horstman, Quinn Horstman, Tim van der Linden, Joël Muusz, Brett Nieuwenhuis, Lize van Oort, Daan Overbeek, Carel van Schothorst, Luca Verwoerd en Nathan Visser.

De zilveren medailles waren voor:

Sven van den Bosch, Cedric van den Berg, Jurre Dissel, Elin Heikens, Mikey Heijkoop, Thomas Lodeweegs, Pepijn van Oort, Ilja Seleznev, Julian Weckhuysen en Benthe Zevenbergen.

De bronzen medailles waren voor:

Ymke van Drent, Jochem Geuze, Sam Jansen, Maryn Jolly, Flynn Kamst, Sem Kruijsen, Thijs Puijk, Davind Rusman, Jens Stolwijk, Koen Verrips en Oek de Vries.

De medailles voor de gedeelde vierde plaatsen zijn voor:

Ian de Bruijne, Kyan van Gent, Kees vd Heijdt, Jermaine Kloren, Tygo de Koff, Ian Kruijsen, David Meijer, Bjorne Mulder, Laura Mulder, Thom Scherrenberg, Rick Verheggen, Kyan de Vries, Max van Wichen, Vincent Willem en Niels Zijlstra.

Dit bericht werd geplaatst in Groot Houten. Bookmark de permalink .