Fitnessgroep voor mannen

Wat minder bekend binnen en buiten judovereniging Groot Houten is dat onze vereniging reeds tientallen jaren een fitnessgroep voor mannen binnen haar gelederen heeft.

Het is een trouwe groep, waar de leden reeds jaren lid zijn. Dit betekent ook, dat de leeftijd van deze mannen inmiddels tussen de vijftig en zeventig is.

Dit weerhoudt ze er echter niet van om iedere dinsdagavond van 21.00 – 22.30 uur er flink tegenaan te gaan. Het is een leuke club mannen, die allemaal voor hetzelfde doel komen: fit worden en fit blijven binnen een gezellige en ontspannen sfeer.

De opzet van het anderhalf uur werken aan je conditie is eigenlijk heel simpel, maar tegelijk ook effectief.

 2015 fitness 1

Eerst even inlopen, (grond)oefeningen en de spieren losmaken met muziek op de achtergrond. En voor wie het tempo te hoog is, tandje lager of vast beginnen op de fitnesstoestellen. Dat geldt ook voor deelnemers met een blessure of ander ongemak. Ieder kiest steeds wat het beste bij hem past. Dit alles onder de deskundige leiding van (judoleraar) Lex van Heumen. Hij houdt scherp in de gaten hoe het iedereen afgaat.

En dat is het mooie. Van de ene kant is het vrijblijvend lekker sporten en in beweging blijven en van de andere kant weet je dat het verantwoord is.

2015 fitness 2Na de gezamenlijke oefeningen is er een flinke keuze aan toestellen: fietsen, roeien, langlaufen, enzovoorts. Voor de krachtpatsers die van extra uitdaging houden zijn er de gewichten om te heffen en te drukken. Iedere keer een paar kilootjes erbij.

Als iedereen zich heeft uitgeleefd op de apparaten is het tijd voor het hoogtepunt.

 

Over de judomat waarop wordt getraind, wordt een net gespannen.2015 fitness 3 De aanwezige mannen worden in twee groepen verdeeld, die volleyballend strijden om de eer. Dit volleyballen heeft zijn eigen regels, waardoor het nog wel eens lachwekkend wordt of tot discussies leidt. Het blijft sportief en we gaan zeker ook voor de winst.

 Om half elf gaat iedereen fitter naar huis dan hij kwam. De stress, de afmatting van het dagelijks leven is even aan de kant gezet om lekker alle remmen los te gooien. Opdrukken, rekken en strekken “tot je erbij neervalt”, blijkt positief te werken.

 

Nieuwsgierig geworden? Kom dan op dinsdagavond meedoen.

Als je vragen hebt of je vooraf wilt aanmelden, neem dan contact op met Lex van Heumen telefoonnummer: 0345 574041 (na 19.00 uur).

Voor tarieven kijk op de website onder “lidmaatschap”.

2015 fitness 4