Fitnessgroep voor mannen

Wat minder bekend binnen en buiten judovereniging Groot Houten is dat onze vereniging reeds tientallen jaren een fitnessgroep voor mannen binnen haar gelederen heeft.

Het is een trouwe groep, waar de leden reeds jaren lid zijn. Dit betekent ook dat de leeftijd van deze mannen inmiddels tussen de vijftig en zeventig is.

imageDat weerhoudt ze er echter niet van om iedere dinsdagavond van 21.00 – 22.30 uur er flink tegenaan te gaan. Het is een club mannen die allemaal voor hetzelfde doel komen: fit worden en fit blijven binnen een gezellige en ontspannen sfeer.

 

De opzet van het anderhalf uur werken aan je conditie is eigenlijk heel simpel, maar tegelijk ook effectief.

Eerst even inlopen, (grond)oefeningen en de spieren losmaken met muziek op de achtergrond. En voor wie het tempo te hoog is, mag het een tandje lager. Dat geldt ook voor deelnemers met een blessure of ander ongemak. Ieder kiest steeds wat het beste bij hem past. Dit alles onder de deskundige leiding van (judoleraar) Lex van Heumen.

foto ronDat is ook zo bij het volgende onderdeel: circuittraining onder leiding van de personal coach Ron van Lamoen. Hij houdt scherp in de gaten hoe het met iedereen gaat tijdens het circuit.

En dat is het mooie. Van de ene kant is het vrijblijvend lekker sporten en in beweging blijven en van de andere kant weet je dat het verantwoord is.

Dan is het tijd voor het “hoogtepunt”.

imageOver de judomat waarop wordt getraind, wordt een net gespannen. De aanwezige mannen worden in twee groepen verdeeld, die volleyballend strijden om de eer. Dit volleyballen heeft zijn eigen regels, waardoor het nog wel eens lachwekkend wordt of tot discussies leidt. Het blijft sportief en ze gaan zeker ook voor de winst.

Om 22:30 uur gaat iedereen fitter naar huis dan hij kwam. De stress, de afmatting van het dagelijks leven is even aan de kant gezet om lekker alle remmen los te gooien. Opdrukken, rekken en strekken “tot je erbij neervalt”, blijkt positief te werken.

Nieuwsgierig geworden? Kom dan op dinsdagavond meedoen.

Als je vragen hebt of je vooraf wilt aanmelden, neem dan contact op met Lex van Heumen telefoonnummer: 0345 574041 (na 19.00 uur).

Voor tarieven kijk op de website onder “lidmaatschap”.