Geschiedenis

Geschiedenis Judovereniging Groot Houten

In 1882 opende Jigoro Kano in Japan de eerste judoschool.  Judovereniging Groot Houten werd op 1 januari 1980 opgericht door Lex en Thea van Heumen.
Rien de Ruiter † werd de eerste voorzitter van Judovereniging Groot Houten.

Daarvoor kon je in Houten judoën binnen turnvereniging Attila.

Onze naam Groot Houten is heel bewust gekozenen.  Hij staat symbool voor de ambities van de club-oprichters en de groei van onze gemeente.

Door de geschiedenis heen zijn kernwaarden van Groot Houten:

  • via judo aan je conditie, zelfbewustheid en balans werken.
  • respect en sportiviteit  opbrengen voor elkaar. Op de judomat en daar buiten.
  • plezier hebben, vrienden maken.
  • betrokken zijn, iets voor elkaar over hebben. Samen staan we sterk.
  • bestuur, leraren en vrijwilligers zorgen samen met kinderen en ouders voor een ongedwongen clubsfeer. Ook uitjes buiten judo zijn belangrijk: op kamp gaan of bijvoorbeeld samen naar een eredivisiewedstrijd.

Judoka’s worden bij Groot Houten altijd getraind door een professionele en gediplomeerde leraar. Lex van Heumen is altijd enthousiast gebleven voor ‘zijn’ Groot Houten en staat nog steeds op de mat als judoleraar, fitnessinstructeur en examinator.

Ron van Lamoen komt als judoleraar/coach voort uit de jeugd-judolessen die bij de oprichting van Groot Houten gegeven werden. Ivo Klinkenberg komt van buiten de vereniging.

Onze wedstrijdjudoka’s scoren ieder jaar veel medailles en bekers op regionale en nationale toernooien, met jaarlijks ook een of meer judoka’s op het Nederlands Kampioenschap. Voor wedstrijdjudoka’s geeft Groot Houten extra trainingen. Wij werken via Stichting Topjudo Utrecht samen met andere clubs.

Bij Groot Houten kun je judo ook puur recreatief beoefenen.  Door de jaren heen klimmen veel judoka’s op van band naar band, tot aan de zwarte band. Ook leden die als volwassene aan judo beginnen.

Alle judobandkleuren staan symbool voor een fase in je ontwikkeling. Je begint met wit. De zwarte band aan het eind van de kleurreeks staat symbool voor doorzettingsvermogen, je technisch kunnen en meesterschap. Een echte uitdaging!

Terug naar Vereniging