Jiu jitsu

Jiu Jitsu wordt gezien als de bakermat van de Japanse vechtsporten en als één van de eerste allround verdedigingsmethodes tegen gewapende en ongewapende aanvallers. Daarom worden de elementen van Jiu Jitsu wereldwijd getraind door politieagenten, beveiligingsbeambten e.d. Judo, wie is er niet groot mee geworden, is feitelijk voortgekomen uit Jiu Jitsu. Veel Judo-elementen zijn terug te vinden in Jiu Jitsu.

Naast dat Jiu Jitsu een zeer effectieve zelfverdedigingsvorm is, is het ook een geweldige sport om je bij uit te leven, fit te worden en te voelen en zelfvertrouwen te krijgen. De sport is geschikt voor een brede doelgroep, zowel jong als oud, man of vrouw, iedereen kan een start maken met deze mooie sport.

jiujitsu

Sinds een paar jaar wordt er Jiu Jitsu gegeven bij Judovereniging Groot Houten. De lesdag is op dinsdag van 19.15 uur tot 20.15 uur.

De les wordt gegeven door Kees Broertjes. Vanaf zijn vijfde levensjaar staat hij al op de judomat. Later heeft hij zijn passie gevonden…hij begon met Jiu Jitsu. Inmiddels is Kees vijfde dan Jiu Jitsu, rijkserkend Jiu Jitsu Leraar B en heeft hij ruim 20 jaar ervaring in het lesgeven. In die tijd heeft hij tot nu toe  zo’n 50 zwarte banden opgeleid. Voor de Judobond is hij actief als docent en als examinator. Zijn stijl kenmerkt zich door een energieke en informele sfeer met liefde voor de sport.

U kunt zich eenvoudig aanmelden door een mail te sturen naar: ledenadministratie@judogroothouten.nl

Wilt u ervaren of Jiu Jitsu iets voor u is? Dat kan natuurlijk altijd. We nodigen u van harte uit om eens mee te komen doen. U krijgt twee proeflessen (zonder verplichting). Iedereen vanaf 16 jaar is van harte welkom en voor de eerste lessen volstaat een joggingbroek met een t-shirt.

Deze lessen zijn natuurlijk ook in dojo van “The Dome”,  Kruisboog 34A,  3994 AE Houten